Valitse koulutusala:
Top-listat arrow_right

Tietoa meistä

Esittelemme tällä sivulla Universumin opiskelijatutkimuksen tuloksia sekä Suomen ihanteellisimmat työnantajat 2019. Universumin suomalaiseen opiskelijatutkimukseen vastasi tänä vuonna 12 633 kaupallisen alan, tekniikan ja luonnontieteiden, IT-alan, juridiikan, humanististen tieteiden sekä terveydenhuollon korkeakouluopiskelijaa.

Tutkimusmenetelmä

Universumin opiskelijatutkimus perustuu vankkaan kokemukseen ja tietämykseen - olemme yli 30 vuoden ajan tehneet tutkimusta opiskelijoiden asenteista työelämää ja uraa kohtaan. Tutkimus koostuu pääasiassa kysymyksistä joihin on annettu valmiit vastausvaihtoehdot. Nämä vaihtoehdot on valittu huolella ja niitä arvioidaan jatkuvasti. Monissa tapauksissa vastaajilla on mahdollisuus täyttää oma vapaavalintainen vastaus. Osaa kysymyksistä kutsutaan myös monivalintakysymyksiksi, mikä tarkoittaa, että vastaajilla on mahdollisuus valita useampia vastausvaihtoehtoja.

Työnantajalistaus

Opiskelijatutkimuksen keskeinen osa on mielenkiintoisten ja ihanteellisten työnantajien sijoitukset eri kohderyhmissä. Tutkimukseen vastaavat saavat aluksi valita heille mielenkiintoisimmat työnantajat, ja sen jälkeen viisi ihanteellisinta työnantajaa annetusta listasta. Universum laatii listan tärkeimmistä työnantajista jokaisessa maassa, perustuen työnantajien markkina-asemaan, rekrytointiin, employer branding -työhön sekä edellisvuoden listauksen arvioihin. Vastaajilla on myös mahdollisuus täyttää heidän mielestään ihanteellisimmat työnantajat vapaaseen tekstikenttään, jos näitä ei ole mainittu listalla. Nämä työnantajat nimetään mukaan seuraavan vuoden tutkimukseen.

Alan parhaat - Työnantajat, jotka ovat sijoittuneet parhaiten omalla toimialallaan kyseisessä ranking-listauksessa.

Raketsymbol

Raketit - Työnantajat, jotka ovat nousseet ylös vähintään kuuden sijan verran edellisen vuoden ranking-listaan verrattuna.

Tulokkaat - Kolme listalle tullutta työnantajaa, jotka sijoittuivat korkeimmalle vuoden ranking-listauksessa.

Lisätietoja:

Mika Sallinen, Country Manager

mika.sallinen@universumglobal.com

+358 40 527 9149