Valitse koulutusala:
Top-listat arrow_right

Bolidenilla mennään vastuullisesti eteenpäin

Valokuva: Päivi Karjalainen

Maarit Frilund työskentelee viestintäpäällikkönä Boliden Kokkolassa, Euroopan toiseksi suurimmalla sinkkitehtaalla. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja tutustui Kokkolan sinkkitehtaaseen uransa alkuvaiheessa toimittajan työn kautta. Teollinen työympäristö tuntui mielenkiintoiselta, ja yhteiskuntatieteilijänä hän vaikuttui yrityksen vastuullisuuden laajuudesta: “Halusin olla mukana vastuullisuuden edistämisessä ja auttaa omalta osaltani tehtaan toiminnan kehittämistä”, Maarit valottaa.

Vaikka takana on pitkä ura samassa talossa, Maarit kokee oppivansa koko ajan uutta, sillä Boliden Kokkolassa vallitsee vahva eteenpäin menemisen meininki: “Tämä on niin iso yritys, että täällä on koko ajan jotain menossa. Täällä pystyy koko ajan haastamaan itseään ja sitä kautta sekä työn sisältö että toteutustavat pysyvät mielenkiintoisina”, hän kertoo.

Kansainvälinen ja vastuullinen toimija

Boliden Kokkolalla on takana pitkä historia vakaana ja luotettavana työnantajana. Jotta menestystarina jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen, on tärkeää, että asiat hoidetaan vastuullisesti: “Vastuullisuus on meillä lähtökohtana kaikessa. Mitä tahansa teemmekään, teemme sen vastuullisesti”, Maarit toteaa.

Bolidenilla panostetaan erityisesti ympäristö- ja työturvallisuusasioihin sekä henkilöstön hyvinvointiin. Työntekijöitä arvostetaan ja heistä halutaan pitää hyvää huolta: “Työn ja perhe-elämän yhdistäminen halutaan tehdä meillä mahdollisimman helpoksi ja haluamme muutenkin tukea työntekijöitämme erilaisissa elämäntilanteissa”, Maarit kertoo.

Boliden Kokkola on osa ruotsalaista Boliden-konsernia, joka suomalaisista toimipaikoistaan huolimatta saattaa edelleen olla tuntematon yritys monelle suomalaiselle. Boliden on yksi maailman johtavista sinkin toimittajista, mutta monelle voi tulla yllätyksenä yrityksen suuri koko sekä kansainvälisyys: “Konsernilla on toimipaikkoja Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Irlannissa. Kansainvälisyys tekee työstä kiehtovaa ja kiinnostavaa”, Maarit kertoo ja jatkaa: “Viihdyn Bolidenilla hyvin, sillä saan tehdä mielenkiintoista työtä erilaisten ihmisten kanssa ja opin jatkuvasti uutta.”

Kokkolan sinkkitehtaan ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä vastaavan Maaritin työnkuvaan kuuluu olennaisena osana myös yrityksen työnantajamielikuvan kehittäminen: “Meillä on hyvin johdonmukainen suunnitelma siitä, miten teemme Bolidenia tunnetuksi, minkälaista yhteistyötä teemme oppilaitosten kanssa ja miten viestimme työ- ja uramahdollisuuksistamme uusille tekijöille, joita tarvitaan koko ajan”, hän toteaa. Työnantajakuvan kehittäminen sekä sisäisesti että ulkoisesti on myös hyvä keino vaikuttaa ja tuo työhön lisää merkityksellisyyttä: “Työnantajamielikuvalla on meille todella paljon merkitystä, joten on hienoa, että siihen pääsee vaikuttamaan omalla työllään”, Maarit kertoo ylpeänä.

Kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Boliden-konserni on alallaan harvinainen yritys, sillä sen hallinnassa on metallien koko arvoketju malminetsinnästä metallien kierrätykseen saakka: “Me tuotamme kestävän kehityksen mukaisia metalleja, joista valmistetut tuotteet kestävät vuosia ja vuosikymmeniä. Metallimme palautuvat käytön jälkeen kierrätykseen ja ne voidaan käyttää uudelleen. Pystymme tätäkin kautta vaikuttamaan planeettamme kohtaloon,” Maarit kertoo Bolidenin arvomaailmasta.

Eteenpäin menevänä yrityksenä Kokkolan sinkkitehtaalla kuten myös koko Bolidenilla on jatkuvasti tarvetta uusille osaajille ja erilaisille kompetensseille: “Meiltä löytyy monipuolisesti osaajia hyvin erilaisilla koulutustaustoilla”, Maarit toteaa ja painottaakin, että Bolidenille on tärkeää, että osaajajoukkoon kuuluu erilaisia ja eri taustaisia ihmisiä. Vaikka Kokkolassakin suurin tarve on tekniikan osaajille aina ammattiopistosta tohtoritasolle asti, myös muunlainen osaaminen on enemmän kuin tervetullutta: “Tekniikan osaajien lisäksi tarvetta on aina myös ympäristö-, talous-, kuin henkilöstöasioiden osaajille”, Maarit vinkkaa lopuksi.

TEKSTI: Anna Mulari

Nimi: Maarit Frilund

Titteli: Communications Manager, Boliden Kokkola

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri, Jyväskylän yliopisto

Boliden

Boliden on yhteiskuntavastuunsa tunteva metallialan yritys, jonka erikoisalaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Yrityksessä työskentelee yhteensä noin 4 900 henkilöä.

Lue lisää: www.boliden.fi/ura

Tekniikan alan top 50

 1. KONE
  A
 2. Wärtsilä
 3. Neste
  A
 4. YIT
  A
 5. UPM
 6. Valmet
 7. Sweco
 8. Google
 9. Stora Enso
 10. Infocard 1 desktop
 11. Infocard 1 mobile
 12. Fortum
 13. Ramboll
 14. Metsä Group
 15. Finnair
 16. Volvo Cars
 17. A-Insinöörit
 18. Pöyry
 19. Puolustusvoimat
 20. Microsoft
 21. Infocard 2 desktop
 22. Infocard a mobile
 23. Orion
 24. Suomen ympäristökeskus (SYKE)
 25. NCC
 26. Siemens
 27. Patria
 28. Kemira
 29. Meyer Turku
 30. Ponsse
 31. Nokia
 32. Infocard 3 desktop
 33. Infocard r mobile
 34. Konecranes
 35. Destia
 36. Accenture
 37. Tampereen kaupunki
 38. Supercell
 39. Fazer
 40. Sitowise
  T
 41. Metso
 42. Luonnonvarakeskus (LUKE)
 43. SRV
 44. Infocard 4 desktop
 45. Infocard t mobile
 46. VR Group
 47. Helsingin kaupunki
 48. SSAB (Rautaruukki)
 49. Peab
 50. Granlund
 51. Valio
 52. McKinsey & Company
 53. Fingrid
 54. Fennovoima
 55. Sandvik

Tekniikan alan parhaat

 1. KONE
 2. Neste
 3. YIT

Tekniikan alan raketit

 1. Sweco
 2. Stora Enso
 3. Volvo Cars
 4. A-Insinöörit
 5. Patria
 6. Meyer Turku
 7. Destia
 8. Accenture
 9. Supercell
 10. Fazer
 11. Infocard 5 desktop
 12. Infocard 5 mobile
 13. VR Group
 14. SSAB (Rautaruukki)
 15. Peab
 16. McKinsey & Company
 17. Fennovoima

Tekniikan alan haastajat

Kaupallisen alan top 50

 1. Finnair
 2. Google
 3. Marimekko
Katso koko lista

IT alan top 50

 1. Google
  A
 2. Microsoft
 3. Supercell
Katso koko lista

Juridiikan alan top 50

 1. Tuomioistuimet
  A
 2. Oikeusministeriö
 3. European Union (EU)
Katso koko lista

Luonnontieteiden alan top 50

 1. Suomen ympäristökeskus (SYKE)
  A
 2. Orion
  A
Katso koko lista

Top 50 Pohjoismaat: Kaupallinen ala

 1. EY (Ernst & Young)
 2. Microsoft
Katso koko lista