Valitse koulutusala:
Top-listat arrow_right

5 askelta onnistuneeseen LinkedIn-profiiliin

Kuva: Shutterstock

Amerikkalaisen rekrytointi- ja ohjelmistoyritys Jobviten tekemän tutkimuksen mukaan 87 prosenttia työnantajista käyttää LinkedIniä uusien työntekijöiden etsimiseen. Toki profiilin olemassaolo yksikseen ei riitä - on pidettävä huolta, että profiili on ajan tasalla niin rekrytoijien kuin muidenkin kävijöiden varalta. Hyödynnä näitä vinkkejä ja hio profiilisi kuntoon!

Valitse tittelisi huolella

Titteli on nimesi ja kuvasi lisäksi ensimmäinen asia, joka hakutuloksissa näkyy. Mieti huolella minkälaisen kuvauksen laitat ja varmista, että se vastaa sitä, millä tavalla haluat itseäsi markkinoida. Käytä avainsanoja, jotka sopivat juuri siihen alaan, mistä etsit töitä. Yritä tittelisi avulla erottua joukosta.

Mieti tarkkaan avainsanat

Avainsanojen käyttö myös muualla profiilissa kannattaa. Minkälaisia oman alasi vahvuuksia ja pätevyyksiä juuri sinulla on? Kaikki tiedot, mitä profiilissasi näkyy, on haettavissa LinkedInissä. Siksi onkin tärkeää valita sanoja, joita tiedät käytettävän hakemissasi rooleissa. Tällä tavoin on myös todennäköisempää, että tulet löydetyksi. Ole kuitenkin varovainen muotisanojen ja kliseiden kanssa. Yritä löytää joko vaihtoehtoinen sana tai toinen tapa kuvailla kuinka “joustava joukkuepelaaja” olet.

Panosta myyntipuheeseesi

Asiantuntijoiden mukaan sinulla on vain kymmenen sekuntia aikaa herättää kävijän mielenkiinto, joten siksi on tärkeää, että luot persoonallisen ja selkeän yhteenvedon osaamisestasi. Yhteenveto toimii myyntipuheenasi ja kertoo kävijälle, kuka sinä olet. Kerro lyhyesti tärkeimmistä ominaisuuksistasi ja kokemuksistasi sekä minkälaisia tavoitteita sinulla on.

Korosta kokemuksia, älä rooleja

Aikaisempien rooliesi perättäinen listaaminen ei ole paljonpuhuvaa. Anna lyhyt ja täsmällinen kuvaus kokemuksista, joita jokainen rooli on sinulle antanut; mistä olet ollut vastuussa ja mitä olet saavuttanut. On aina vaikuttavaa, jos pystyt antamaan esimerkkejä numeroiden ja tilastojen avulla.

Tarkista taidot

Täytä yhteenveto ja aiemmat työkokemuksesi, joissa määrittelet taitosi. Se antaa selkeämmän kuvan osaamisestasi ja työnantajien ja rekrytoijien on helpompi hakea sinua. Tässä kohtaakin on tärkeää tehdä oikeat valinnat. Valitse ne taidot, jotka todella vastaavat haluamaasi roolia, eikä esimerkiksi sellaisia taitoja, jotka olet oppinut vanhassa työssä vuosia sitten, mutta joista ei ole mitään hyötyä tänään. Varmista, että taitosi vastaavat käyttämiäsi avainsanoja!

TEKSTI: My Ullvander

Tekniikan alan top 50

 1. KONE
  A
 2. Wärtsilä
Katso koko lista

Kaupallisen alan top 50

 1. Finnair
 2. Google
 3. Marimekko
Katso koko lista

IT alan top 50

 1. Google
  A
 2. Microsoft
 3. Supercell
Katso koko lista

Juridiikan alan top 50

 1. Tuomioistuimet
  A
 2. Oikeusministeriö
 3. European Union (EU)
Katso koko lista

Luonnontieteiden alan top 50

 1. Suomen ympäristökeskus (SYKE)
  A
 2. Orion
  A
Katso koko lista

Top 50 Pohjoismaat: Kaupallinen ala

 1. EY (Ernst & Young)
 2. Microsoft
Katso koko lista