Valitse koulutusala:
Top-listat arrow_right

Maailmaa muuttamassa

Valokuva: Tage Rönnqvist

Fujitsuun voi päätyä montaa eri reittiä. Petteri Arola palasi taloon kymmenen vuoden jälkeen ja vetää nyt Pohjoismaiden tietoturvaliiketoimintaa. Emma Lamberg työskenteli viisi vuotta finanssialalla, osallistui Fujitsun Graduate-ohjelmaan ja ohjaa nyt työkseen projektitiimejä. Sekä Petteriin että Emmaan vetoaa Fujitsun globaali toimijuus ja vastuullinen ote teknologiaan.

Emma ja Petteri mainitsevat monia eri syitä sille, miksi he aikoinaan hakivat Fujitsuun töihin – asiakkaiden monipuolisuus, kansainvälisyys, mielenkiintoiset työtehtävät, mahdollisuudet kehittää omaa osaamista ja uraa – mutta kumpaakin puhuttelee ennen kaikkea Fujitsun yhteiskunnallisuus.

–On supermielenkiintoista, että täällä saa pohtia sitä, miten teknologialla voidaan tehdä yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita, Emma summaa.

Millaiset tehtäväkokonaisuudet ovat työssäsi sinulle kaikkein innostavimpia?
Petteri: – Kyberturvallisuus ja tietoturvallisuus ovat jo aiheina sellaisia juttuja, että innostun niistä todella paljon. Tällä alalla tapahtuu koko ajan valtavasti ja tuntuu mahtavalta, että voin olla mukana kehittämässä alan palveluita ja liiketoimintaa.
Emma: – Eniten tykkään siitä, että pääsen ratkomaan ongelmia ja haasteita. Asiakkaalla on tyypillisesti jokin pulma, joka pitää ratkaista ja se on joka kerta erilainen. Lisäksi tykkään jatkuvasta kehittämisestä. Kehittämistyössä ei ikinä ole maalissa, mutta koko ajan näkee konkreettisesti, miten prosessi kehittyy ja mitä se säästää asiakkaalle.

Teknologian ja siihen liittyvien palvelujen kehittäminen on Fujitsun ydintoimintaa. Miten innovointia tuetaan Fujitsulla?
Petteri: – Usein ne asiakkaan ongelmat, joita ratkomme, ovat jollain tavalla uusia. Meidän työ on siis jo lähtökohdiltaan sitä, että kehitetään ja innovoidaan uutta yhdessä asiakkaan kanssa. Tietoturva-ala on jatkuvasti muuttuva ja aallonharjalla pysyminen on elinehto, jotta uusimmat hyökkäykset pystytään torjumaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koskaan ei voi jäädä paikalleen ja on jatkuvasti kyseenalaistettava nykyistä tekemisen tapaa. Siinä meitä auttavat Lean- kulttuurin jatkuvan parantamisen opit.

Miten yhteiskunnallisuus ja vastuullinen ajattelu näkyy työssäsi?
Petteri: – Työskentelemme useiden yhteiskunnallisesti merkittävien asiakkaiden kanssa, jolloin asiakkaiden tietojärjestelmien toiminta on olennaista myös koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Toisaalta muihinkin tulevaisuuden aloihin, kuten terveydenhuoltoon, panostetaan Fujitsulla huomattavasti.
Emma: – Vastuullisuus näkyy meillä myös sisäisesti. Etätyöhön kannustetaan, käytämme uusiutuvaa energiaa ja päästöjä sekä lentämistä pyritään koko ajan vähentämään. Vastuullisuus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mutta oli se sitten öljyntorjuntakurssi, myrkkykasvien kitkentä tai Prideen osallistuminen, niin täältä löytyy varmasti oma tapa sitä vastuullisuutta toteuttaa!

TEKSTI: Päivi Surakka

Haastateltavat

Nimi: Petteri Arola

Tehtävä: Head of Enterprise and Cyber Security, Nordics
Koulutus: Tietotekniikan insinööri


Nimi: Emma Lamberg

Tehtävä: Graduate, Project Associate, Nordics
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri (johtaminen)

Fujitsu

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 140 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli noin 39 miljardia dollaria viimeksi päättyneellä tilikaudella.

Lue lisää: fujitsu.com/fi​​​​​​​

IT alan top 50

 1. Google A
 2. Microsoft
 3. Supercell
 4. F-Secure
 5. Reaktor
 6. Rovio Entertainment
 7. Futurice
 8. IBM
 9. Remedy Entertainment
 10. Nokia
 11. Puolustusvoimat
 12. Vincit
 13. Gofore
 14. CGI
 15. Tieto
 16. Solita
 17. Finnair T
 18. Accenture
 19. RedLynx
 20. Telia A
 21. Elisa
 22. YLE
 23. OP Ryhmä
 24. Siili Solutions
 25. Digia
 26. CSC - Tieteen Tietotekniikan Keskus
 27. Viestintävirasto T
 28. KONE
 29. Veikkaus T
 30. S-ryhmä
 31. DNA
 32. Oracle
 33. Kela
 34. Nixu T
 35. Nordea
 36. Siemens
 37. VTT
 38. Fingersoft
 39. ABB
 40. Patria
 41. Hewlett Packard Enterprise
 42. Zalando
 43. Suunto
 44. Polar
 45. Ericsson
 46. Solteq
 47. Sanoma
 48. Valtori
 49. Verohallinto

IT alan parhaat

 1. Google
 2. Telia

IT alan raketit

 1. Gofore
 2. CGI
 3. CSC - Tieteen Tietotekniikan Keskus
 4. S-ryhmä
 5. DNA

Tekniikan alan top 50

 1. KONE A
 2. ABB
 3. Wärtsilä
Katso koko lista

Kaupallisen alan top 50

 1. Finnair
 2. Google
 3. OP Ryhmä A
Katso koko lista

Juridiikan alan top 50

 1. Tuomioistuimet A
 2. Oikeusministeriö
 3. European Union (EU)
Katso koko lista

Luonnontieteiden alan top 50

 1. Suomen ympäristökeskus (SYKE) A
 2. Luonnonvarakeskus (LUKE) T
 3. Orion A
Katso koko lista

Top 50 Pohjoismaat: Kaupallinen ala

 1. EY (Ernst & Young)
 2. McKinsey & Company
Katso koko lista