Valitse koulutusala:
Top-listat arrow_right

Maailmaa muuttamassa

Valokuva: Tage Rönnqvist

Fujitsuun voi päätyä montaa eri reittiä. Petteri Arola palasi taloon kymmenen vuoden jälkeen ja vetää nyt Pohjoismaiden tietoturvaliiketoimintaa. Emma Lamberg työskenteli viisi vuotta finanssialalla, osallistui Fujitsun Graduate-ohjelmaan ja ohjaa nyt työkseen projektitiimejä. Sekä Petteriin että Emmaan vetoaa Fujitsun globaali toimijuus ja vastuullinen ote teknologiaan.

Emma ja Petteri mainitsevat monia eri syitä sille, miksi he aikoinaan hakivat Fujitsuun töihin – asiakkaiden monipuolisuus, kansainvälisyys, mielenkiintoiset työtehtävät, mahdollisuudet kehittää omaa osaamista ja uraa – mutta kumpaakin puhuttelee ennen kaikkea Fujitsun yhteiskunnallisuus.

–On supermielenkiintoista, että täällä saa pohtia sitä, miten teknologialla voidaan tehdä yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita, Emma summaa.

Millaiset tehtäväkokonaisuudet ovat työssäsi sinulle kaikkein innostavimpia?
Petteri: – Kyberturvallisuus ja tietoturvallisuus ovat jo aiheina sellaisia juttuja, että innostun niistä todella paljon. Tällä alalla tapahtuu koko ajan valtavasti ja tuntuu mahtavalta, että voin olla mukana kehittämässä alan palveluita ja liiketoimintaa.
Emma: – Eniten tykkään siitä, että pääsen ratkomaan ongelmia ja haasteita. Asiakkaalla on tyypillisesti jokin pulma, joka pitää ratkaista ja se on joka kerta erilainen. Lisäksi tykkään jatkuvasta kehittämisestä. Kehittämistyössä ei ikinä ole maalissa, mutta koko ajan näkee konkreettisesti, miten prosessi kehittyy ja mitä se säästää asiakkaalle.

Teknologian ja siihen liittyvien palvelujen kehittäminen on Fujitsun ydintoimintaa. Miten innovointia tuetaan Fujitsulla?
Petteri: – Usein ne asiakkaan ongelmat, joita ratkomme, ovat jollain tavalla uusia. Meidän työ on siis jo lähtökohdiltaan sitä, että kehitetään ja innovoidaan uutta yhdessä asiakkaan kanssa. Tietoturva-ala on jatkuvasti muuttuva ja aallonharjalla pysyminen on elinehto, jotta uusimmat hyökkäykset pystytään torjumaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koskaan ei voi jäädä paikalleen ja on jatkuvasti kyseenalaistettava nykyistä tekemisen tapaa. Siinä meitä auttavat Lean- kulttuurin jatkuvan parantamisen opit.

Miten yhteiskunnallisuus ja vastuullinen ajattelu näkyy työssäsi?
Petteri: – Työskentelemme useiden yhteiskunnallisesti merkittävien asiakkaiden kanssa, jolloin asiakkaiden tietojärjestelmien toiminta on olennaista myös koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Toisaalta muihinkin tulevaisuuden aloihin, kuten terveydenhuoltoon, panostetaan Fujitsulla huomattavasti.
Emma: – Vastuullisuus näkyy meillä myös sisäisesti. Etätyöhön kannustetaan, käytämme uusiutuvaa energiaa ja päästöjä sekä lentämistä pyritään koko ajan vähentämään. Vastuullisuus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mutta oli se sitten öljyntorjuntakurssi, myrkkykasvien kitkentä tai Prideen osallistuminen, niin täältä löytyy varmasti oma tapa sitä vastuullisuutta toteuttaa!

TEKSTI: Päivi Surakka

Haastateltavat

Nimi: Petteri Arola

Tehtävä: Head of Enterprise and Cyber Security, Nordics
Koulutus: Tietotekniikan insinööri


Nimi: Emma Lamberg

Tehtävä: Graduate, Project Associate, Nordics
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri (johtaminen)

Fujitsu

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 140 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli noin 39 miljardia dollaria viimeksi päättyneellä tilikaudella.

Lue lisää: fujitsu.com/fi​​​​​​​

IT alan top 50

 1. Google
  A
 2. Reaktor
 3. Microsoft
 4. KONE
 5. Finnair
 6. Supercell
 7. Puolustusvoimat
  A
 8. F-Secure
 9. OP Ryhmä
 10. Vincit
 11. Infocard 1 desktop
 12. Infocard a mobile
 13. Rovio Entertainment
 14. Futurice
 15. Nokia
 16. Suunto
 17. IBM
 18. S-ryhmä
 19. CGI
 20. Tieto
 21. Solita
 22. Accenture
 23. Infocard 2 desktop
 24. Infocard 2 mobile
 25. Gofore
 26. Siili Solutions
 27. Nordea
 28. Viestintävirasto
  T
 29. Patria
 30. Kela
 31. ABB
 32. Digia
 33. Zalando
 34. Infocard 3 desktop
 35. Infocard r mobile
 36. Visma
 37. Polar
 38. Elisa
 39. VTT
 40. Valtori
 41. Sanoma
 42. Verohallinto
 43. Vaisala
 44. K-ryhmä
 45. Fingersoft
 46. Infocard 4 desktop
 47. Infocard t mobile
 48. Capgemini
 49. RedLynx
 50. Siemens
 51. Oracle
 52. SAP Finland
 53. Danske Bank
 54. Ericsson
 55. DNA
 56. KPMG

IT alan parhaat

 1. Google
 2. Puolustusvoimat

IT alan raketit

 1. Microsoft
 2. Puolustusvoimat
 3. CGI
 4. Solita
 5. Gofore
 6. Valtori
 7. Infocard 4 desktop
 8. Infocard 4 mobile

Tekniikan alan top 50

 1. KONE
  A
 2. Wärtsilä
Katso koko lista

Kaupallisen alan top 50

 1. Finnair
 2. Fazer
  A
 3. KONE
Katso koko lista

Juridiikan alan top 50

 1. Oikeusministeriö
  A
 2. Tuomioistuimet
 3. European Union (EU)
Katso koko lista

Luonnontieteiden alan top 50

 1. Suomen ympäristökeskus (SYKE)
  A
 2. Metsähallitus
Katso koko lista

Top 50 Pohjoismaat: Kaupallinen ala

 1. EY (Ernst & Young)
 2. McKinsey & Company
Katso koko lista