Lomaunelmista totta

Anna-Maria Mettin sai matkailukipinän jo nuorena kierrellessään perheensä kanssa maailmaa. Tänään hän on verkkokaupan ja markkinoinnin ammattilainen – joka tietää mistä ikimuistoiset lomakokemukset syntyvät.

Anna-Maria Mettin
Tehtävä: Online Sales & Marketing Manager
Koulutus: Johtamisen maisteriohjelma

Anna-Maria löysi matkailualalta rikkaan ja rohkeasti etenevän urapolun. Mistä kaikki alkoi?
– Ensimmäinen työtehtäväni harjoittelijana oli reklamaatioiden parissa Finnmatkojen laadunkehitysosastolla. Vaikka asiakasvalitukset tarjosivat jokseenkin hullunkurisen tulokulman, niiden kautta sain loistavat eväät tulevaan. Reklamaatioiden parissa oivalsin, että jokainen asiakas on kohdattava yksilönä, oli tilanne mikä hyvänsä. Näin opin asiakaslähtöisyyden merkityksen.

Mitä ura matkailualalla on tuonut mukanaan?
– Talossa on tarjottu juuri itselleni sopivia haasteita. Harjoittelusta siirryin myyntiin, jossa pääsin tiiminvetäjäksi, ja myöhemmin vastasin ryhmämyynnistä. Pian löysin itseni myös lukujen parista, kun trading analystina vastasin matkojen kannattavuudesta. Sain esimiesvastuuta nopeasti ja vähän yllättäenkin, mutta samalla hankin tärkeää oppia. Johtamisperiaatteenani olen noudattanut jo alkuaikoina saamaani neuvoa: johda ihmiset ensin, asiat seuraavat perässä.

Finnmatkat elää nyt murrosta: marraskuussa Finnmatkat-nimi jää historiaan – uusi nimi on TUI. Yhtiö on kuulunut jo 15 vuotta kansainväliseen TUI Groupiin, joka yhtenäistää brändiään. Nimenvaihdoksen myötä Suomen suurimman matkanjärjestäjän toiminta kansainvälistyy entisestään ja tuotevalikoima laajenee. Online-myyntiä ja markkinointia johtava Anna-Maria on tällaisen haasteen edessä juuri oikealla paikalla.
– Brändi- ja nimenmuutoksen läpivienti tarjoaa minulle ainutlaatuisen kokemuksen markkinoinnin näkökulmasta. Ensin on tutkittu, ja nyt päästään implementoimaan ja todistamaan, miten tämä ”Big Bang” otetaan vastaan. Projektimanagerina pääsen toteuttamaan muutosta kaikissa Pohjoismaissa.

Mikä on pitänyt sinut matkailualalla?
– Ala on tarjonnut mielekkään urapolun ja mahdollisuuden tehdä erilaisia asioita. Työssä oppimisen lisäksi olen saanut opiskella jopa niin, että nyt viimeistelen virtuaalijohtamisen gradua johtamisen ja markkinoinnin laitoksella. Erityisen mieleenpainuva oli myös välivuosi Australiassa viinitilalla. Se antoi arvokkaita kokemuksia tiimityöstä ja eri kulttuurien kohtaamisista. Kaikki kokemukset ovat arvokkaita ja tukevat asiakaslupauksemme toteutumista: asiakkaat saavat unelmaloman – ja hymy nousee huulille.

TEKSTI: ERIKA NIEMELÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST