Positiivista ongelmanratkaisua

SEB:llä alkanut ura korttipalveluissa avasi urapolun finanssimaailman ytimeen. Tänään Kia työskentelee yrityskauppojen parissa ja löytää uusia ystäviä vaikkapa Singaporesta.

Kia Ignatius
Tehtävä: Neuvonantaja Debt Capital Markets-osastolla
Koulutus: KTM

Miten urasi SEB:llä sai alkunsa?
– Finanssimaailma on aina ollut luontainen osa taustaani äidin työn kautta. Lukion jälkeen hain Hankenille lukemaan kansantaloustiedettä ja rahoitusta, mikä syvensi ymmärrystäni talousmaailmasta. Halusin ymmärtää talouden perusteita ja tausta llaolevia vaikuttimia. Teoriasta pääsin konkretiaan jo opiskelijana SEB:n korttipalveluiden parissa. Siitä alkoi urapolkuni. Huomasin viihtyväni SEB:llä, koska talo tarjosi työtä, jossa sain hyödyntää sekä sosiaalisia että analyyttisiä taitojani.

Millaiset näköalat eteesi avautuivat?
– Huomasin nopeasti olevani isossa pankissa, isossa maailmassa. Tempo oli kova. Asiakaspalvelusta pääsin Local Internship -ohjelmaan, josta hain ja pääsin International Trainee -ohjelmaan. Sain tutustua pankin eri osa-alueisiin, eri maihin ja moniin kiehtoviin mahdollisuuksiin. Kaiken kaikkiaan SEB:n kansainvälisyys ja lämminhenkinen kulttuuri tekivät minuun vaikutuksen. Ihmiset eivät olleet tummanharmaata pukusakkia; he osoittautuivat värikkäiksi, avuliaiksi ja monella tapaa mielenkiintoisiksi.

Millä eväillä työssä pysyy mukana?
– Sisäinen motivaatio, innostus ja halu oppia uutta ovat jopa analyyttisyyttä tärkeämpiä asioita. Tarvitaan siis muutakin kuin pelkkiä numerotaitoja. Meillä sanotaankin: kaiken voi oppia. Samalla huomaa, kuinka yleinen kiinnostus talouteen on tarttuva ilmiö. Kun seuraa mitä maailmassa tapahtuu, mielenkiinto pysyy yllä. Mutta onpa minulla koripalloharrastuksestakin ollut hyötyä. Yksin ei pärjää – tämä on tiimityötä, jossa pelisilmääkin tarvitaan.

Millaista työ on finanssimaailmassa?
– Välillä on kiire ja tehdään kovasti hommia. Nopean tempon keskellä on tärkeää, että viihtyy. Uutta oppiessa saa huomata, kuinka perusluottamus omaan tekemiseen kasvaa koko ajan. Kannustankin uusia tulokkaita tarttumaan haasteisiin. Kun uskaltautuu epämukavuusalueille, oppii ja huomaa pärjäävänsä. Täytyy uskaltaa sanoa kyllä, jos haaste vaikuttaa sopivan pelottavalta. Omalla kohdallani se on toiminut hyvin: nyt olen töissä SEB:n pääkonttorissa Tukholmassa ja neuvon yritysasiakkaita laina- ja rahoitusasioissa. Työ on tuonut mukanaan uusia kollegoita ja ystäviä aina Singaporesta ja Shanghaista asti.

TEKSTI: ERIKA NIEMELÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST