Hyppy tuttuun ja tuntemattomaan

Niilo Suihko soittaa vapaa-aikana rumpuja. Mutta on komppi sujunut töissäkin, niin korttibisneksessä kuin yritysrahoituspuolella. Ja se rullaa, kun sinua kuunnellaan, tuetaan ja ideoitasi arvostetaan. Silloin fiilis on hyvä, Niilo kiteyttää tunnelmiaan.

Haastateltava: Niilo Suihko

Tehtävä: Account Manager, Client Account Management

Niilo valmistui Lahdesta johtamisen ja viestinnän tradenomiksi viitisen vuotta sitten. Opinnäytetyönä syntyivät some-strategia sekä brändiuudistus paikallisen organisaation vuotuiselle tapahtumalle. Yhteistyö tapahtuman parissa jatkui kahtena seuraavana vuotena, muun työn ohella. Kaikkiaan Lahdessa ehti kulua kahdeksan vuotta, mutta sitten pääkaupunkiseutu alkoi kutkuttaa. Eikä aikaakaan, kun Niilo oli jo postittelemassa työhakemusta. Miksi juuri SEB:lle?
– Olin saanut pankkialalta työkokemusta opiskeluaikoina, joten ala oli jo entuudestaan tuttu. SEB:stä oli syntynyt positiivinen mielikuva, joten tiesin hakevani hyvään taloon. On ollut hienoa huomata, että todellisuus on jopa ylittänyt positiiviset ennakko-odotukseni.

Kuinka uusi työ starttasi SEB:llä? – Vauhdikkaasti. Aloitin korttiliiketoiminnan asiakaspalvelussa, jossa sain laajan katsauksen kaikkiin korttituotteisiimme. Jo heti vuoden jälkeen siirryin Diners Clubin liikepalvelutiimiin. Tehtävässä avautuivat Diners Club -kortin ympärille rakentuvan liiketoiminnan ja myös teknisen toteutuksen näkökulmat. Kaikkiaan, sain paljon mielenkiintoista uutta osaamista lyhyessä ajassa. Sain siis heti huomata, kuinka kulttuurimme on aidosti oppimista tukeva ja kannustava.

Siirryit 2017 alkupuolella täysin toisenlaiseen tehtävään, kertoisitko siitä lisää? – Meillä oli avoin paikka SEB:n yritysyksikössä account managerin tehtävässä, hain paikkaa ja minut valittiin tehtävään. Nyt tehtäviini kuuluvat esimerkiksi luottohakemukset, limiittien hallinnointi ja asiakkaasta vuosittain tehtävän luottoriskianalyysin laadinta. Taas sain opetella täysin uudenlaista osaamista. Tähän tehtävään siirtyminen oli kuin hyppy tuntemattomaan, jossa eteeni avautui uusi ja kiehtova maailma.

Olet osallistunut SEB:n säännöllisesti järjestämään innovaatiopäivään, mitä päivän aikana tapahtui? – Kehittelimme tapahtumassa muodostetun tiimin kanssa ideaani, joka perustui biometrisen tunnistautumisen hyödyntämiseen. Päivän päätteeksi esittelimme sen paikalliselle tuomaristolle. Ideamme pääsi parhaiden joukkoon, ja niinpä esittelimme sitä videoyhteyden välityksellä Tukholmaankin. Päivä oli kerrassaan upea. Ja hienoa on sekin, että organisaatio osaa näin hyödyntää talossa olevaa kykyä ja intoa.

TEKSTI: ARI-PEKKA NIEMELÄ

VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST