Parhaat puolet kohtaavat

Jo lukiossa se selvisi. Lasse Lemberg kuunteli erään yritysvierailijan uratarinaa, kun palaset loksahtivat paikoilleen. Hän päätti siltä istumalta hakeutua kaupalliselle alalle. Tänään, lähes 10 vuotta myöhemmin, Lassesta on kasvanut maailmaa nähnyt rahoituksen ammattilainen. Alavalinta osui napakymppiin.

Haastateltava: Lasse Lemberg

Tehtävä: Associate, Financial Strategy

Viisi vuotta sitten, kun Lasse Lemberg oli valmistunut Lappeenrannasta kauppatieteiden maisteriksi, hän meni vielä vuodeksi Englantiin opiskelemaan toisen maisteritutkinnon. Sitten tuore kansantaloustieteen maisteri palasi Suomeen. Oli etsittävä työtä. Ja pian Lasse jo astelikin Helsingin syksyisessä ydinkeskustassa – kohti SEB:n toimistoa.
– Hain velkaneuvonantopuolelle analyytikoksi. Olin aiemmin ollut harjoittelijana konsulttitaloissa ja kesätyökokemusta oli kertynyt kahdesta pankistakin. Niinpä osasin aavistaa jotain hyvää: tässä työssä yhdistyisivät konsultointi- ja pankkialan parhaat puolet.

Tulit SEB:lle valmennusohjelman kautta, kertoisitko lisää? – Olin hakenut kansainväliseen trainee-ohjelmaan, joka kesti vuoden. Sinä aikana työskentelin omassa tiimissäni, mutta samalla sain kattavan koulutuksen SEB:n toiminnasta ja eri osaamisalueista Suomessa ja globaalisti. Ohjelma oli hyvin toteutettu, se tarjosi loistavan startin uralleni!

Millaisten asioiden parissa työskentelet? – Työni voisi jakaa karkeasti kahteen osa-alueeseen. Ensinnäkin tarjoamme suurille ja keskisuurille yrityksille transaktioihin liittyvää neuvonantoa: kyseessä voi olla esimerkiksi lainatransaktio, yrityskauppa tai rahoituksen uudelleenjärjestely. Toisaalta tarjoamme myös ideoita, analyysejä ja kaikenlaista apua yritysten johdolle erilaisiin päätöksentekotilanteisiin.

Kuinka kansainvälisyys näkyy työssäsi? – Jo trainee-ohjelmassa sain tutustua Pohjoismaihin ja Eurooppaan. Meillä on tarjolla myös sisäisiä hakuja ulkomaille; itse työskentelin SEB:n Lontoon toimistolla lähes parin vuoden ajan, mikä antoi valtavasti uutta kokemusta ja osaamista. Kansainvälisyys näkyy ihan päivittäisessä työssäni Suomessakin. Globaalissa tiimissä teen yhteistyötä ja yhteisiä projekteja muiden maiden kollegoiden kanssa. Kaikkiaan, SEB:llä saan olla kansainvälisen finanssialan aallonharjalla, mutta kuitenkin ihmisläheisesti. Täällä on hyvä kasvaa rahoitusalan ammattilaiseksi, sillä saa paljon vastuuta ja pääsee laajasti näkemään erilaisia mielenkiintoisia tehtäviä ja projekteja.

TEKSTI: ARI-PEKKA NIEMELÄ

VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST