”Haluamme alan terävimmät johtajat”

Ostettuaan suomalaisen hotelliketjun Scandic on alan ehdoton ykkönen Pohjoismaissa.

Haastateltava: Lena Bjurner

Tehtävä: Henkilöstöasioista ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja

Koulutus: Filosofian kandidaatti, liiketaloustiede

Scandicissa tapahtuu paljon. Yhtiö on avannut uusia luksuskohteita, kuten Haymarket- ja Continental-hotelleja, se on listattu pörssiin ja suomalaisen hotelliketjun osto vahvistaa yhtiön asemaa Pohjoismaiden suurimpana hotellitoimijana. Scandic Hotels on kiinnostava tavaramerkki, sanoo Scandic Hotelsin henkilöstöasioista ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Lena Bjurner.

Onko Scandicissa erityinen kulttuuri? – Scandicia johdetaan arvojen pohjalta. Viime vuosina olemme ottaneet kaikki 15 000 työntekijäämme seitsemässä maassa mukaan laajamittaiseen kulttuurityöhön, joka on saanut osakseen valtavasti kiinnostusta koko organisaatiossa. Arvomme antavat suuntaa arkeemme, ja meille on tärkeää luoda kulttuuri, jossa vaalimme toinen toistamme ja jokaista asiakasta.

Mitkä ovat omat innoittajasi? – Intohimojani ovat johtajuus ja jatkuva oppiminen. Haluamme alan terävimmät johtajat. Olemme juuri julkaisseet digitaalisen oppimisalustan, jonka tarkoituksena on madaltaa oppimisen kynnystä. Haluamme antaa työntekijöille vastuuta omasta oppimisestaan ja kehityksestään. He voivat myös esittää kysymyksiä toisilleen sekä jakaa keskenään materiaalia, kokemuksia ja parhaita käytäntöjä.

"Intohimojani ovat johtajuus ja jatkuva oppiminen."

Mitä kestävä kehitys tarkoittaa sinulle? – Mielestäni sen pitäisi olla perusvaatimus kaikelle liiketoiminnalle. Omalla kohdallani Scandicin perusteellinen työ kestävän kehityksen hyväksi oli yksi syy hakeutua yrityksen palvelukseen. Scandic oli yksi alan uranuurtajista, ja olemme tehneet paljon töitä ympäristöasioissa. Sittemmin olemme laajentaneet tehtävänkuvaa ja toimimme määrätietoisesti myös kestävän sosiaalisen kehityksen hyväksi. Haluamme nuoret töihin ja edistämme myös maahanmuuttajien integrointia.

Minkä neuvon annat uudelle työntekijälle? – Muista tehdä itsesi arvokkaaksi. Pyri oppimaan jatkuvasti uutta esimerkiksi tarttumalla eteen tuleviin haasteisiin – silloin ovia avautuu!

TEKSTI: EVA RYDINGER

VALOKUVA: SIGRID MALMGREN