”Työntekijöiden ilmapiiriä leimaavat suuri ymmärrys ja avuliaisuus”

Samsungin ominaispiirteitä ovat vauhdikas kulttuuri ja kollegat, jotka auttavat toisiaan ja joilla nauru on herkässä.

Haastateltava: Thomas Holmberg

Tehtävä: Henkilöstöjohtaja

Thomas Holmberg on toiminut neljän vuoden ajan Samsungilla henkilöstöjohtajana. Työssään hänet saa viihtymään Samsungin jatkuvan muutoksen dynamiikka, laaja tuotevalikoima, hyvät kollegat ja mukavat työtehtävät.

– Parasta ovat työkaverit ja se, että meillä on hauskaa töissä. Samsung on dynaaminen yhtiö, jossa tahti on kova ja tekemistä ja toimituksia koskevat vaatimukset tiukkoja. Työntekijöiden ilmapiiriä leimaavat kuitenkin suuri ymmärrys, avuliaisuus ja huumori.

Miltä urapolut näyttävät yhtiössä?  – Samsung on yhtiö, jossa vastuuta saa halutessaan hyvin nopeasti. Jos sinulla on hyviä ideoita, saat toteuttaa ne ja pääset samalla etenemään urallasi. Jos toisaalta et halua edetä ylöspäin, voit tehdä rinnakkaissiirron ja laajentaa näin osaamistasi.

Mitä nuori sukupolvi toivoo työnantajalta? – Nuori sukupolvi haluaa työlleen merkityksen ja terveet arvot. Työstä on saatava muutakin kuin palkkaa, ja töihin mennessään he haluavat tuntea tekevänsä jotakin tärkeää, Thomas sanoo ja jatkaa:

– Meillä Samsungilla työskentelyn mottona on ”Inspire the world – create the future”, ja tähän pyrimme tarjoamalla ääneen ja kuvaan liittyviä tuotteita sekä kodinkoneita, jotka helpottavat eri tavoin monien elämää. Matkapuhelimella voit soittaa hätänumeroon, kun joku on loukkaantunut vakavasti, tai vaikkapa parantaa hyvinvointiasi mittaamalla sykettä ja askelia tai seuraamalla yöunta. Samsung Paylla voit maksaa kaikki ostoksesi, jolloin pääset eroon lompakosta. Harvalla muulla yrityksellä on yhtä laaja tuotevalikoima kuin meillä, mikä luo uusia mahdollisuuksia.

Miten lähestytte opiskelijoita? – Vierailemme yliopistoissa ja korkeakouluissa tapaamassa opiskelijoita. Tapaamisissa kerromme meistä työnantajana sekä graduate-ohjelmastamme, johon otamme vuosittain viisi vastavalmistunutta opiskelijaa lähinnä kauppatieteiden alalta. He pääsevät kokeilemaan työntekoa meillä vuoden ajan. Hakemukset ohjelmaan ja yleiset työhakemukset ovat lisääntyneet merkittävästi, mikä osoittaa, että olemme onnistuneet kertomaan itsestämme.

TEKSTI: TINA LINDSTRÖM CARLSSON

VALOKUVA: SIGRID MALMGREN