”Jos osoitat pystyväsi suoriutumaan tehtävistä, vapautesi on suuri”

Samsung kannustaa ja haastaa työntekijöitään kehittymään ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet sisäisiin siirtoihin ja uranvaihtoon – Ulrika Hessel on tästä loistava esimerkki.

Haastateltava: Ulrika Hessel

Tehtävä: Manager OS Operations, HR

Diplomiekonomi Ulrika Hesselin ensimmäinen yhteys Samsungiin syntyi vuonna 2006, kun hän toimi ulkoisena tilintarkastuspäällikkönä. Vanhempainvapaan jälkeen hän siirtyi uusiin tehtäviin talouspäälliköksi. Ulrika osallistui heti suureen hankkeeseen – uusien prosessien ja työtapojen tuomiseen työpaikalle. – Se tarkoitti muun muassa nopeampaa työtapaa ja täsmällisyyttä tilintarkastuksessa. Samalla sain vastuulleni laajemman alueen ja parhaimmillaan vastuun neljästä tiimistä ja35 tiiminjäsenestä, kertoo Ulrika.

Mitä muita haasteita sait Samsungilla?
– Työn siirtyessä kehittämisestä vakiinnuttamiseksi, otin yhteyden Samsungin korealaiseen talousjohtajaan ja sain pian sen jälkeen tilaisuuden johtaa prosessinkehittämishanketta. Pilottihankkeemme onnistui, mutta uusi toimitusjohtaja päätti muuttaa suuntaa. Sitten minulle tarjottiin työtä yhteiskuntavastuun parissa eli miten Samsung vaikuttaa yhteiskuntaan taloudellisen, ympäristön ja yhteiskunnan näkökulmasta, sanoo Ulrika ja jatkaa: – Vaikka minulla ei ollut kokemusta, toimitusjohtaja näki kykyni johtaa hanketta ja saada aikaan tuloksia. Tehtävääni kuului muun muassa etsiä paikallisia hankkeita, jotka vastasivat maailmanlaajuista strategiaa. Apunani oli eurooppalainen verkosto ja ulkoisia konsultteja, jotka loivat minulle yhteyden juuri oikeisiin henkilöihin. Toteutimme Ruotsissa Läxhjälpen-hankkeen ja Norjassa Laed Kidsa Koding -hankkeen, jonka tavoitteena on opettaa nuoria koodaamaan. Tämä hanke on edelleen käynnissä, ja olen siitä erittäin ylpeä.

”Teemme töitä monimuotoisuuden eteen.”

Miltä jatkuva kehitys näytti?
– Vuotta myöhemmin minulle avautui tilaisuus siirtyä henkilöstöpuolelle. Sain vastuun Learning & Development -hankkeesta ja käynnistin muun muassa sisäisen johtajuuskoulutuksen uudessa tehtävässä henkilöstöpäällikkönä. Oli rajua siirtyä talousosastolta henkilöstöhallintoon kiertoteitä pitkin, mutta viihdyn täällä. Ensimmäisen ammatin ei tarvitse olla lopullinen, toteaa Ulrika ja jatkaa: – Minä olen hyvä esimerkki siitä, että Samsung kannustaa työntekijöitään kokeilemaan eri osastoja. Hoidamme paljon sisäisiä siirtoja, jotta työntekijät voisivat testata taitojaan eri osastoilla. Jos löydämme hyviä tyyppejä, annamme heille haasteita, joihin he eivät ehkä ajatelleet uskaltavansa tarttua. Näin heille avautuu maailma täynnä mahdollisuuksia. Jos olet osoittanut pystyväsi suoriutumaan tehtävistäsi, sinulla on suuri vapaus toimia haluamallasi tavalla.

Miten yritys edistää yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuusasioita?
– Teemme töitä monimuotoisuuden eteen ja Samsungilla työskentelee monia eri kansallisuuksia, mistä olen ylpeä. Vaatimuksiimme ei kuulu ruotsin kieli, englannin kielen taito riittää useimmiten. Teemme töitä myös yhdenvertaisuuden eteen tällä miesvaltaisella alalla. Tavoitteemme on se, että naisten osuus olisi 40 prosenttia vuonna 2020. Myyntipuolella teemme pitkäjännitteistä työtä saadaksemme palkattua naisia, ja meillä on harjoitteluohjelma, jonka tarkoituksena on houkutella fiksuja nuoria naisia Samsungille.

TEKSTI: TINA LINDSTRÖM

VALOKUVA: SIGRID MALMGREN