Kannustavan työkulttuurin rajattomat mahdollisuudet

Oma kiinnostus johdatti Marjukan HR-tehtävistä ulkomaankomennusten pariin.
Asiantuntijaksi on hyvä kasvaa, kun työ tarjoaa aina uutta.

Marjukka Virtanen 
Tehtävä: Global Mobility Consultant, People Advisory Services
Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri


Mikä sai sinut hakemaan EY:lle?
– Olen sinänsä poikkeus, koska hain EY:lle tietty tehtävä mielessä. Halusin työskennellä nimenomaan kansainvälisessä yrityksessä HR-tehtävissä. EY:llä oli sopivasti avoinna trainee-paikka, näin sain ensimmäisen työni.

Millaista oli aloittaa uusi työ?
– Alku tarjosi jännittävän, positiivisen kokemuksen. Isona talona EY tarjoaa loistavaa perehdytystä: Heti alussa minulle nimettiin lähiesimies. Hän oli myös työparini, jonka kanssa tein tiivistä yhteistyötä. Olin iloisesti yllättynyt ey:läisten asiantuntemuksen laajuudesta sekä organisaation matalasta hierarkiasta; voin jutella kenelle tahansa milloin tahansa.

Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?
– Aloitin rekrytointitehtävissä, joiden kautta pääsin kehittämään ja laajentamaan osaamistani. Kiinnostukseni vei minut uusiin haasteisiin verotiimimme ulkomaankomennuspalveluihin. Pääsin siis aivan uudenlaisiin tehtäviin. Toki talo oli tuttu ja tehtävien väliltä löytyi yhtymäpintaa, mutta toimiala ja sisältö olivat uusia.

Mitä työhösi kuuluu?
– Konsulttina olen päivittäin yhteydessä asiakkaidemme HR-tiimien sekä ulkomaankomennukselle lähtevien työntekijöiden kanssa. Autamme kaikissa ulkomaankomennuksiin liittyvissä kysymyksissä, niin laajempien toimintaperiaatteiden suunnittelussa kuin yksittäisten komennussopimusten ja laskelmien tekemisessä. Lisäksi neuvomme mm. verotukseen, sosiaaliturvaan ja työlupiin liittyvissä asioissa. Työtehtävät ovat vaihtelevia. On tärkeää nähdä iso kuva ja kaikki yksityiskohdat, jotta työn jälki on aina viimeisen päälle. Näin varmistamme, että asiakkaidemme työntekijät pääsevät onnellisesti maailmalle.

Millaiset taidot ovat olleet urallasi tärkeitä?
– Sosiaalisuus ja avoimuus vievät pitkälle. Lisäksi kielitaito, hyvä paineensietokyky sekä jatkuva kiinnostus oppia ja kehittyä ovat tärkeitä.

TEKSTI: ANNINA SIPILÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST