Kun harrastuksesta tulee työ

Kuinka usein tuleekaan ajateltua sitä, miten iso merkitys viihtyisällä paikalla onuusien liiketoimintaideoiden synnyssä? Mari Kainulainen luo ympäristön, jossa Enfo visioi fiksua ja sujuvaa liiketoimintaa parhaiten. Marin ura kohosi BBA-tutkinnon siivittämälle varmalle reitilleen globaaliin taloon bisnesanalytiikan pariin. Numerot, hinnoittelu ja excel tulivat tutuiksi ja antoivat loistavan startin skarpille numeroiden pyörittäjälle. 

Mari Kainulainen

Mari Kainulainen
Tehtävä: Property Manager
Koulutus: Bachelor of Business Administration

Kuopioon muuton myötä oli kuitenkin aika löytää uutta: eteen piirtyi Enfo, josta Mari sai business controllerin tehtävän. Mitkä olivat ensivaikutelmat talosta?
– Avoin, innostava ja sopivan rento työympäristö motivoi laajentamaan omaa osaamista ja antoi uskallusta ottaa vastuuta. Kiinnitin jo alussa huomioita myös siihen, miten työhyvinvointiin panostetaan ihan tosissaan: siihen kuuluvat niin välipalat kuin kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi aina henkilökohtaista ammattiopastusta myöten. 

Business controllerin tehtävä toi paljon uutta opittavaa, kehitti ja laajensi näköalaa bisnesmaailmaan, Mari muistelee. Vuoden alussa uratarinassa kuitenkin tapahtui isompi käänne. Vapaa-aikana sisustusta ja rakentamista intohimoisesti harrastava Mari sai ainutlaatuisen mahdollisuuden tarttua unelmatyöhön, kiinteistöpäällikön paikkaan.
– Kun kuulin että kiinteistöpäällikön paikka avautui, ilmaisin saman tien kiinnostukseni. Koulutukseni tai aiemmat työtehtäväni eivät olleet kiinteistöalalta, mutta olen kuitenkin puuhaillut paljon remontoinnin ja rakentamisen parissa vapaa-ajalla. Enfolla uskottiin innostukseeni, valmiuteeni ja motivaatiooni oppia. Näin sain mahdollisuuden astua aivan toisenlaiseen tehtävään.

"Positiivinen ote luo ilmapiirin, jossa uskalletaan keskustella ja jakaa näkemyksiä. "

Mari vastaa nykyisessä tehtävässään kaikista Enfon Pohjoismaiden kiinteistöistä. Vaikka toimenkuvaan tuli paljon uutta, siihen sisältyy jotain vanhaakin: budjetit, kulut ja numeroiden pyörittelyt kuuluvat nykyiseenkin työhön.
– Numeroiden lisäksi aihepiirissä on jotakin hyvin tuttua, sillä työ koskee tilojen suunnittelua. Kodissa mietitään tilojen toimivuutta ja viihtyvyyttä. Samaa mietitään työpaikallakin. Olen kiitollinen mahdollisuudesta yhdistää työ ja rakas harrastukseni!

Millaisia taitoja tarvitset uudessa tehtävässä?
– Paljon on uutta opittavaa, varsinkin kun projekteihin liittyy satoja tärkeitä detaljeja. Tarvitaan hyviä organisointitaitoja, jotta lukuisat langat pysyvät käsissä. Mutta vähintään yhtä tärkeää on kyetä hyvään yhteistyöhön ulkoisten ja sisäisten kumppaneiden kanssa. Tilakysymykset koskettavat ihmisiä läheltä ja mielipiteissä voi olla yllättävän räikeitä eroja. Haasteena onkin löytää paras kompromissi, kaikkien kannalta optimoitu ratkaisu. Positiivinen ote luo ilmapiirin, jossa uskalletaan keskustella ja jakaa näkemyksiä. Avoin keskustelu auttaa asioiden eteenpäin viemistä. Tällä hetkellä toimitilat elävät murroksessa, Mari pohtii.

Enfolla Ruotsissa on jo toteutettu täysi mobiilitoimisto hyvin kokemuksin. Kuinka valmiita Suomessa ollaan?
– Liikkuva työ yleistyy, etätyö ja yhteistyötilojen tarve kasvaa. Suomessakin kasvetaan hiljalleen tähän ajatteluun, joten olemme valppaina kuulemaan uusia toiveita. Enfossa haluamme rakentaa ympäristöä, jossa on sopivasti liikkuvuutta ja vaihtelua. Uskomme vahvasti siihen, että vaihteleva ympäristö inspiroi ja virkistää – se parantaa liiketoimintaa. Tällaisissa tiloissa syntyy helpommin myös uusia spontaaneja kohtaamisia.

TEKSTI: ERIKA NIEMELÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST