Energian kehityspolulla

Empower rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa sen ydinalueilla. Yhtiön osaaminen ja palvelut läpäisevät energiasektorin, perinteisen teollisuuden ja IT-ratkaisut. Osaajille on tarjolla monipuolisia tehtäviä, jotka pitävät yllä mielenkiinnon – ja jatkuvan kehittymisen.

Laura Poikela
Tehtävä: Vanhempi asiantuntija, Tiedonhallintapalvelut, Empower IM Oy 
*Empowerin tytäryhtiö IM Oy toteuttaa energiasektorille IT-ratkaisuja.
Koulutus: Sähkötekniikan diplomi-insinööri

Matematiikka ja fysiikka ovat aina olleet Laura Poikelan lempiaineita. Yliopistossa hän innostui energiatekniikasta ja hankki itselleen kattavat perustiedot sähkötekniikasta ja -markkinoista. Opintojen edetessä ystävä vinkkasi Empowerista, joka tarjosi kesä- ja diplomityöpaikan. Siitä alkoi kiehtova ura energiamarkkinoiden palvelujen parissa. Mitkä olivat ensivaikutelmat?
– Talon yhteishenki ja työtehtävät imaisivat heti mukaansa. Pääsin ensitöikseni suunnittelemaan asiakkaiden sähkönkäyttöä, mikä antoi hyvän kosketuksen energia-alan asiantuntijatehtäviin. Kokemus inspiroi niin, että halusin jäädä yhtiöön ja oppia lisää.

Lauran työ on ollut monipuolista. Kokemusta on kertynyt niin asiantuntijatyöstä, kehitystehtävistä, asiakaspalvelusta kuin esimiesvastuustakin. Mikä kehityspolullasi on ollut erityisen antoisaa?
– Olen huomannut, kuinka olen kehittynyt eri tehtävien myötä. Järjestelmä- ja markkinaosaaminen kasvoivat toimiessani erilaisten ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Tiiminvetäjänä puolestaan vastuualueeni laajeni, sillä enää en vastannut vain itsestäni. Oli huomioitava omaa väkeä ja löydettävä jokaisen vahvuudet. Opin ihmistuntemusta. Samalla oivalsin, kuinka kommunikointi ja yhteyden luominen tiimiläisten ja kollegoiden kanssa vievät työtä eteenpäin.

Mikä on innostuksen lähde työssäsi?
– Aidon ongelman edessä kädet alkavat syyhytä ja mieli alkaa etsiä ratkaisua. Motivoidun ongelmasta, kun ratkaisu palvelee asiakasta ja hänen tarpeitaan. Nautin siitä, kun asiat eivät jää pelkästään suunnittelun tasolle, vaan pääsee itse tekemään. Kokemusten ja vastuun kertymisen myötä myös työn isompi kuva on avautunut: oma tekeminen nivoutuu koko energiasektorin kehitykseen.

Laura on kuluvana vuonna ollut mukana projekteissa, joissa Empower tarjoaa tiedonvaihtoratkaisut sähkön myyjäyhtiölle Tanskan ja Norjan markkinoilla. Tanskassa on otettu käyttöön keskitetty tiedonvaihtoratkaisu, Datahub, jonka käyttö laajentuu lähivuosina myös muihin pohjoismaihin. Millaisen haasteen edessä olet?
– Tanskan projektissa olen oppinut lainsäädännöstä, datahubin teknisistä ratkaisuista ja uuden palvelun rakentamisesta asiakkaille. Tässä on uuden tekemisen tuntua, suunnittelua ja toteutusta parhaimmillaan!

TEKSTI: ERIKA NIEMELÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST