Deloittella voi luoda omannäköisen kansainvälisen uran

Petri on työskennellyt Deloittella vuodesta 2011. Mielenkiintoinen trainee-paikka yritysjärjestelyissä on vienyt Petrin vaativiin tehtäviin arvonmäärityskysymysten äärelle. Petri on Deloitte-uransa aikana ehtinyt myös työskennellä Lontoon toimistolla.

Petri Rajala
Tehtävä: Manager, Transaction Services
Koulutus: KTM

Kerro miten urasi alkoi Deloittella?
– Opiskelin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteitä ja päätin hakea pääkaupunkiseudulle valmistumiseni jälkeen. Deloitte oli jäänyt mieleen jo opintojen aikana ja mielenkiintoisen tehtävän avautuessa päätin hakea yritysjärjestelypuolelle traineeksi. Sain paikan ja aloitin työskentelyn Deloittella tammikuussa 2011.
– Huomasin nopeasti, että täällä on hyvä keskusteluyhteys ja matala hierarkia. Olen päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani, saanut tehdä monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja luonut omannäköisen uran Deloittella. Transaktiopuolelta olen siirtynyt arvonmäärityskysymysten pariin, ja mielestäni työtehtävät ovat vaihtuneet tarpeeksi usein. Olen myös saanut kehittää laaja-alaista osaamista tilintarkastukseen ja verotukseen liittyen. Lisäksi koen, että olen saanut juuri sopivan määrän haasteita. Jatkuva oppimisprosessi ja selkeä tunne siitä, että kehittyy ovat itselleni tärkeitä.

Mikä saa sinut viihtymään Deloittella?
– Meillä on aivan uskomaton työyhteisö ja työkaverit ovatkin itselleni todella tärkeitä. Meiltä löytyy talon sisältä laajasti erilaista osaamista ja löydän aina kollegan, joka osaa neuvoa kiperissä kysymyksissä. Erilaiset kerhot ja tapahtumat auttavat tutustumaan kollegoihin varsinaisen työn ulkopuolella. Arvostan hyvää työilmapiiriä ja sen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa.

Koen, että olen saanut sopivan määrän haastetta. Jatkuva oppimisprosessi ja selkeä tunne siitä, että kehittyy ovat itselleni tärkeitä.

Olet palannut juuri Lontoosta, kerro siitä lisää?
– Olin lähes kaksi vuotta komennuksella Deloitten Lontoon toimistolla. Pitkäaikainen haaveeni oli asua Lontoossa. Kerroin paikalliselle partnerille yhteisen projektin yhteydessä haaveestani, ja kun partneri sitten tarjosi minulle työtä, tartuin tilaisuuteen.
– Suomalaiset usein epäilevät omia kykyjään ja kielitaitoaan turhaan. Kannustan lähtemään ulkomaille, siellä voi oppia itsestään ja muista valtavasti. Oli hienoa olla osa kansainvälistä työyhteisöä ja laajentaa verkostoaan. Koen, että nimenomaan verkostoituminen oli ehdottomasti työn hienointa antia. Deloitte on Lontoossa suuri toimija ja tarjoaa työntekijöille todella hyvät edut. Kansainvälisestä kokemuksesta on ollut hyötyä, sillä useimmat projektit ovat moniulotteisia ja maiden välisiä. Kontakteja tarvitsee aina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja asioiden läpivienti helpottuu huomattavasti, kun tuntee oikeat ihmiset.

Millaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia Deloitte tarjoaa?
– Melkeinpä kannattaisi kysyä, mitä Deloitte ei tarjoaisi? Globaalina talona Deloitte mahdollistaa kansainvälisiä kokemuksia niitä tavoitteleville. Työtehtäviä on lähes rajattomasti ympäri maailman, aina komennuksista ja siirroista maarajat ylittäviin projekteihin. Ulkomaankomennus oli urallani tärkeä askel.

Millaisia neuvoja antaisit uraansa aloitteleville nuorille?
– Verkostojen ja kesätöiden merkitys on opiskelijoille suuri. Erityisesti kontaktiverkosto on uran alussa todella tärkeä. Asiaosaamisen voi opetella, mutta kontaktit ja niiden hyöty tulevat usein esiin yllättävissä tilanteissa. Kannattaa myös miettiä, mitä taitoja osaajilta vaaditaan tulevaisuudessa ja olla valmis jatkuvasti kehittämään omaa osaamispalettiaan.

TEKSTI: ANNINA SIPILÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST