Hyvää asennetta ja huumoria

Boliden on vakavarainen pörssiyritys, joka katsoo tulevaisuuteen. Se näyttää valoisalta, kun 90 miljoonan euron rikkihappotehtaan investointiprojekti on virinnyt juuri käyntiin. Tekijöitä ja osaamista tarvitaan!

Reijo Salminen
Tehtävä: Henkilöstöpäällikkö
Koulutus: Tuotantotalouden insinööri (AMK)


Isältä pojalle kulkenut työ Boliden Harjavalta Oy:ssä tuo tarinaan lämminhenkistä historian havinaa, mutta ei missään nimessä pysähtyneisyyttä. Reijo Salminen on kulkenut Boliden Harjavallan rikasta kehityspolkua. Ura alkoi jo nuorena tehtaan ylläpitotehtävissä, joista hän siirtyi prosessien kehittämiseen ja ohjaukseen. Työ mahdollisti myös prosessiteknikon ja tuotantotalouden insinöörin opinnot – kansainvälisyyttäkään unohtamatta. Tänään Reijo työskentelee henkilöstöpäällikkönä.

Mikä Boliden Harjavallassa erityisesti säväyttää?
– Jo ensi päivistä lähtien olen kokenut olevani yhtiössä, joka huolehtii tekijöistään. Yhteisöllisyys on juurtunut vankasti toimintaamme, ja ryhmähenki on erinomainen. Täällä eri ikäpolvet kohtaavat ja samalla olemme tottuneet kouluttamaan ja tukemaan nuoria. Rekrytoinneissa kiinnitämmekin huomiota henkilön potentiaaliin. Aitous ja reipas rehellinen ote ovat aina hyvä lähtökohta. Toki kehittyvässä toiminnassamme tarvitaan vahvaa teknistä ammattitaitoa. Mutta vakavan tekemisen keskellä oikea asenne ja huumori pitävät yllä talon hyvää henkeä.

Reijo viihtyy ihmisten keskellä ja on kulkenut työurallaan teknisistä tehtävistä yhä enemmän ihmiskeskeiseen suuntaan. Missä vaiheessa tämä käänne tuli?
– Urani alkoi kallistua tekniikasta henkilöstökysymyksiin luottamusmiestehtävien myötä. Totuin ajamaan yhteisiä asioita, ja samalla myös opin tuntemaan porukkaa laajasti. Henkilöstöedustushommista oli luonnollista siirtyä työnantajapuolelle. Nyt katson asioita laajemmin ja hiukan eri kantilta. On tultava hyvin juttuun niin luottamusmiesten kuin johtajien kanssa. Onnistuminen tässä paikassa vaatiikin politikointia, jotta päästään hyviin lopputuloksiin niin firman kuin työntekijöiden kannalta.

Boliden Harjavallan tulevaisuus näyttää valoisalta.Harjavaltaan nousee uusi rikkihappotehdas, johon tarvitaan paljon osaajia.
– Henkilöstö on ykkösasiamme ja osaamisemme vankkaa. Niinpä tuotannon tulevaisuus on hyvissä käsissä. Yhtiö on tarjonnut urallani aina uusia haasteita – ja ympäristön, jossa on helppo pitää motivaatiota ja kehitystä yllä. Maailma on nopeasykkeinen ja vaatimukset lisääntyvät jatkuvasti. Kuitenkin luotamme yhä vahvasti siihen, että tekemällä oppii, kun vain on oikea asenne.

TEKSTI: ERIKA NIEMELÄ
VALOKUVA: TAGE RÖNNQVIST