Kasvutarina löytyi Lapista

Täältä löytyvät suurimmat kaivinkoneet ja louheensiirtoautot, jotka kiertävät Suomen louhintamäärältään suurinta avolouhosta. Täällä kohtaat myös kansainvälistä tunnelmaa, Lapin kuvankauniit maisemat ja lämminhenkisen paikallisyhteisön. Tervetuloa Kevitsan kaivokselle!

Haastateltava: Anna Sundquist

Tehtävä: Henkilöstöpäällikkö

Anna Sundquist valmistui tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Kun työnhaku koitti, voiton vei Kevitsan kaivoksen henkilöstöasiantuntijan paikka. Mikä oikein houkutteli 1 000 kilometrin päähän Sodankylään? – Kevitsan kaivos aloitti kaupallisen toimintansa vuonna 2012, jolloin itsekin valmistuin. Niinpä tarjolla oli paljon mielenkiintoisia HR-kehitystehtäviä. Erityisesti osaamisen kehittäminen ja satojen uusien työntekijöiden palkkaaminen tuntuivat inspiroivalta haasteelta! Ja lisäksi Lappi näyttäytyi kauniina ja kiehtovana asuin- ja elinympäristönä, mikä myös puolsi työpaikan valintaa.

Millainen porukka teillä on siellä kaivoksella? – Työyhteisömme on vielä suhteellisen tuore, melko kansainvälinen ja dynaaminen. Palkkaamme yhä uusia työntekijöitä lähes joka viikko. Samalla rohkaisemme nuoria ja myös naisia hakemaan töihin kaivosalalle. Lisäksi täällä on hyvä työskennellä perheellisenä – sen voin sanoa ihan omastakin kokemuksesta.

"Rohkaisemme nuoria ja myös naisia hakemaan töihin kaivosalalle."

Miten toimenkuvasi on kehittynyt? – Se on kasvanut ja kehittynyt toimintamme mukana. Kun aloitin viisi vuotta sitten, organisaatiossamme oli noin 200 työntekijää, ja omassa tiimissä oli esimies ja kaksi HR-asiantuntijaa. Nyt Kevitsan työntekijämäärä on tuplaantunut ja samalla omakin vastuualue kasvanut: vedän kaivoksella HR-tiimiä, ja kuulun myös kaivoksen johtoryhmään.

Boliden osti Kevitsan kaivoksen kanadalaiselta First Quantum Mineralsilta kesällä 2016. Millä tavalla omistajavaihdos on näkynyt tai tulee näkymään työssäsi? – Integroituminen osaksi Boliden-konsernia on nyt parhaillaan käynnissä. Se tarjoaa meille paljon uusia mahdollisuuksia ja etuja, toimintatapoja ja parhaita käytäntöjä – esimerkiksi henkilöstön palkitsemisesta ja turvallisuuskulttuurista. Boliden on pohjoismainen konserni, jolla on toimintaa muuallakin Suomessa. Pidän todella positiivisena sitä, että nyt pääsen osaksi konsernin laajempaa HR-verkostoa. Se avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia.

TEKSTI: ARI-PEKKA NIEMELÄ

VALOKUVA: SAMU RÖTKÖNEN